Monedele Papei, retrase de pe piata din cauza unei greseli: “Lesus”, in locul numelui lui Iisus-

Vaticanul a retras mii de medalii (monede) oficiale papale, de la vânzare, după ce a descoperit că a scris greșit numele lui Iisus.

O inscripție in latină, în jurul medaliilor care marcau primul an al pontificatului Papei Francisc, facea referire la… “Lesus”, in loc de Jesus (vezi foto).

Medaliile, produse din aur, argint și bronz, de către Monetăria Statului Italian, au fost puse in vânzare în magazinele oficiale ale Vaticanului, pe 8 octombrie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dar au fost retrase dupa doar două zile, imediat ce s-a observat greseala, a declarat Editura Vaticanului.

Înainte ca acestea sa fie retrase, patru persoane au cumpărat, insa, medaliile care afisau eroarea si care ar putea ajunge, acum, la prețuri ridicate pe piețele de monede rare, conform unui raport al mass-mediei italiene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.