Rapiti in Siria – negociere: cei doi episcopi ortodocsi ar putea fi eliberati in curand

O negociere in derulare, în legatura cu eforturile de eliberare a nouă cetateni libanezi răpiti în Siria, ar putea ajuta si la eliberarea celor doi episcopi ortodocși, care au fost rapiti in tara vecina Libanului inca de la inceputul acestui an, conform unei declaratii a șefului Ligii Siriace, pentru Daily Star.

“Exista semne pozitive, vizavi de o iminenta eliberare a celor doi episcopi”, a spus Habib Afram.

“Am fost informați de către seful Securitatii Generale, maiorul Abbas Ibrahim, care, în paralel cu acordul de eliberare a ostaticilor din Azaz, urmareste si un acord de eliberare a episcopilor”, a spus el.

Conform editiilor anterioare de stiri, va reamintim ca Arhiepiscopul grec-ortodox Paul Yazigi Alep și Arhiepiscopul siriac-ortodox Yohanna Ibrahim au fost răpiți pe 22 aprilie, de către bărbați înarmați, pe drumul spre Alep, la granița cu Turcia (vezi ARHIVA).

Conform unor relatari, acestia ar fi retinuti de un grup mic de rebeli, în orașul sirian Bshaqtin, la 20 km nord-vest de Alep.

Afram a spus că turcii, care contribuie la soluționarea cazului ostaticilor libanezi in Siria, l-ar fi informat pe Ibrahim, ca ar lucra, totodata, si la eliberarea celor doi episcopi.

“Au spus că episcopii ar putea fi eliberati înainte de Eid al-Adha și ne-au asigurat că acestia sunt bine”, a spus el.

Un raport publicat în jurnalul An-Nahar declara vineri ca cei doi episcopi sunt programati pentru a lua parte la o conferință, pe 25 octombrie, în capitala Liechtenstein. Potrivit cotidianului, includerea lor pe lista persoanelor invitate, sprijina rapoartele conform carora prelații vor fi eliberati în curând.

Nota de optimism a aparut recent, dupa vestea eliberarii a nouă ostatici libanezi care au fost retinuti in Siria timp de peste 14 luni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.