Festivalul International de Film Ortodox, Pokrov 2013

In aceasta perioada, in Ucraina, s-a desfasurat cel de-al XI-lea Festival Internațional de Film, “Pokrov”.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Vladimir de Kiev a declarat: “Cinematografia este o forță puternică în viața omului. Această artă trebuie sa se dezvolte în beneficiul și bunăstarea omenirii!”.

Pentru prima oară în istoria festivalului, a fost realizata o transmisiune in direct pe Internet.

În programul celei de-a XI-a editii a Festivalului de Film “Pokrov”, au participat mai mult de 60 de filme cu caracter creștin, care au fost create în ultimii doi ani, în diferite țări. Filmele au fost inscrise în categoriile documentare, filme de scurt metraj și animație.

Ca parte a festivalului, a avut loc si o masă rotundă pe tema “Cum sa creezi un film scurt”. Au avut loc întâlniri cu actori și regizori celebri. Participanții la festival au putut, de asemenea, sa participe la un pelerinaj in locurile sfinte ale Kiev-ului.

Festivalul Internațional de Film “Pokrov” este un proiect implementat de Mănăstirea Sf. Iona din Kiev, și are loc în fiecare an, incepand din 2002, cu binecuvântarea Mitropolitului de Kiev. Scopul acestui festival este popularizarea filmelor cu caracter creștin și recompensarea celor mai bune filme ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.