Presedintele ecuadorian vrea sa demisioneze, pentru a nu legaliza avortul. Biserica Catolica ramane uimita

Arhiepiscopul Antonio Arregui, Arhiepiscop de Guayaquil și președinte al Conferinței Episcopale din Ecuador (CEE), l-a felicitat pe Președintele ecuadorian Rafael Correa, pentru poziția sa ferma vizavi de posibila legalizare a avortului.

Correa a amenințat să demisioneze din calitatea de președinte, în cazul în care membrii propriului partid, “Alianza Pais”, continuă să facă presiuni pentru aprobarea unei reforme care ar legaliza avortul in tara din America de Sud.

“Ei pot face ce vor. Eu nu voi aproba dezincriminarea avortului”, a declarat Correa, potrivit unui raport al BBC. “M-au costat mai mult trădările propriilor mei presupusi prieteni, decât actele vrăjmașilor mei. În cazul în care aceste acte de trădare și loialitate cor continua, voi demisiona”.

Într-o declarație trimisă Agenției de știri Fides, Arhiepiscopul Arregui s-a declarat “impresionat de curajul cu care Președintele a vorbit”. Poziția Bisericii fata de avort, a continuat el, este bine cunoscuta și clara.

Fides a raportat că Biserica Catolică din Ecuador va emite o declarație oficială în această săptămână, pe aceasta tema.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.