Grecia: calugarii din Athos invadeaza terasa unei familii, cu politisti inarmati si cagule

O mulțime de oameni s-a adunat, ieri, în fata terasei familiei Kosmas, care s-a umplut cu polițiști, executori judecătorești și reprezentanți ai Mănăstirii Marea Lavră din Muntele Athos.

Tensiunea de pe insula Skopelos, din Marea vest Egee, Grecia, s-a intensificat, explodand în special pe plaja din Glisterio. Reprezentanții Mănăstirii Marii Lavre au sosit pe insulă însoțiti de polițiști, în scopul preluarii proprietatii care a aparținut familiei Kosmas pentru mai mult de o sută de ani.

Polițiștii din trupe speciale, care au venit cu pistoale, catuse si cagule, au blocat drumurile din jur și au invadat proprietatea familiei. Ei au încătușat doi dintre copiii familiei, care nici macar nu opusesera rezistenta.

Doamnei Kosmas, proprietara tavernei, i s-a facut rau și si-a pierdut cunostinta, un fapt care nu pare să ii fi mișcat pe călugări și pe polițisti. Locuitorii de pe insula au umplut străzile din jur, tipand la “invadatori” pentru a-i lasa sa treaca mai departe.

Lucru ciudat, în acest caz, este că reprezentanții mănăstirii au încercat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească în favoarea lor, în trecut, dar când au ajuns la trasarea granitelor proprietatii acest lucru nu a mai fost posibil. Se pare că decizia instanței de judecată nu se bazeaza pe frontierele existente, ci pe desene și modele false.

Din acest motiv, familia Kosmas a depus un ordin de stopare a executării, urmand un nou proces, în Volos, astazi, 16 octombrie, dar se pare că Mănăstirea Marea Lavră de la Muntele Athos s-a grăbit să gaseasca o solutie inca de ieri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.