publicat în: Arhivă

BNC Interpol Chisinau, sfintit de Biserica Ortodoxa

În după amiaza zilei de 14 octombrie, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de către secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș și Protopopul de Criuleni și Dubăsari, capelan al MAI Prot. mitr. Teodor Pelin, au săvârșit slujba de sfințire a sediului BNC Interpol a Centrului de cooperare polițienească internațională din mun. Chișinău, conform centrului de presa al Mitropoliei Republicii Moldova, de sub Patriarhia Moscovei.

După săvârșirea ceremoniei de sfințire, Fredolin Lecari, Șef al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, a menționat următoarele:

“Este îmbucurător faptul că în ultimul timp se observă o colaborare tot mai intensă şi tot mai constructivă între instituţiile MAI şi Mitropolia Moldovei, lucru ce garantează activitatea acestora conform moralei şi principiilor etice creştin-ortodoxe”.

Totodată, acesta a mulțumit Mitropolitului și clericilor prezenți, pentru săvârșirea serviciului divin în ziua “Acoperământului Maicii Domnului”, care s-a decis a fi și hramul acestei instituții, mai informeaza Mitropolia.