Filipine: un nou mod de a fi, al Bisericii, ca raspuns la cultura contemporana

Cardinalul Luis Antonio Tagle (foto) și Arhidioceza catolica de Manila organizeaza in acesta perioada Conferința Filipineza a Noii Evanghelizari, începuta de ieri, la Universitatea Santo Tomas din Manila.

Cardinalul Tagle a spus că speră să vadă o întinerire a credinței creștine, a Bisericii, și a misiunii față de cei săraci, în urma acestei Conferințe.

Conferința a fost descrisa ca un răspuns la apelul la o nouă evanghelizare, la un nou mod de a fi al Bisericii, care trebuie sa răspunda culturii contemporane.

Programul de trei zile al Conferintei este axat pe bogăția învățăturilor sfinte, pe discuții ale unor experți ai Bisericii și ale lucrătorilor din diverse domenii ale acesteia.

Conferința speră să realizeze trei obiective:

– sa ajute la experimentarea lui Dumnezeu, în contextul provocărilor noului mileniu;

– întărirea legăturilor de comuniune din Arhidioceza de Manila și din interiorul Bisericii Catolice Filipineze;

– asigurarea unor cai de inspirație și a unor direcții in spiritul misiunii noii evanghelizari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.