Vaticanul, Biserica si – sportul: Cursa de 100 metri credinta

O “zi de sărbătoare” în jurul… sportului, este organizata la Vatican, in ideea “revigorarii valorilor educaționale, a valorilor culturale și spirituale ale sportului”, in ziua de 20 octombrie 2013, conform unei declarații a Consiliului Pontifical pentru Cultură.

Evenimentul va avea loc in Piata Sf. Petru, de la 08:30. Se va încheia cu rugăciunea de duminică Angelus, prezidata de Papa, la ora 12.

Cardinalul Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, a explicat: “sportul este forumul preferat pentru dialogul dintre Biserica si cultura și lumea tinerilor”.

Programul include o cursa de 100 de metri, intituala deja de presa internationala drept “Cursa de 100 de metri credinta”, care se deruleaza pe traseul Conciliazione – Piața Sf. Petru.

Aproximativ 5.000 de persoane sunt așteptate: tineri din parohiile și școlile din Roma, reprezentanți și celebrități din lumea sportului, a divertismentului, muzicii, jurnalismului, culturii și religiei.

Papa Benedict al XVI-lea asigura, la randul sau: “Sportul prezinta un potențial educativ remarcabil, în special în rândul tinerilor, fiind de importanță majora în formarea persoanei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.