Biserica din Suedia condusa, pentru prima oara, de o femeie-episcop. Bisericile Europene transmit felicitari

Conferința Bisericilor Europene (CEC) a felicitat Biserica din Suedia, după ce a ales un episcop-femeie, in persoana lui Antje Jackelén, ca nou arhiepiscop din 2014.

De origine germana, Episcopul Antje va deveni prima femeie care s-a aflat vreodata la conducerea Bisericii din Suedia.

După alegerea sa, in aceste zile, Secretarul General al Conferintei Bisericilor Europene, Rev. Dr. Guy Liagre, a trimis o scrisoare de felicitare către Episcopul Antje.

“Noi, cei din Conferinta ii suntem recunoscători pentru sprijinul constant acordat Conferinței Bisericilor Europene, Bisericii Suediei, și dorim să continuăm spiritul de colaborare și de parteneriat dintre noi si în următorii ani”.

“Fie ca Dumnezeu să reverse binecuvântările asupra voastră și să vă dea putere pentru lucrarea dumneavoastră ca șef al Bisericii din Suedia, atunci când veti începe noua dvs. lucrare, în 2014”.

Episcopul Antje are varsta de 58 de ani și il va înlocui pe Arhiepiscopul Anders Wejryd, la mijlocul anului 2014, când acesta se va pensiona la vârsta de 65 de ani.

Conferința Bisericilor Europene ( CEC ) este o comuniune de 115 de Biserici Ortodoxe, Protestante, Anglicane și Catolice, din toate țările europene, și de 40 de organizații asociate. Ea a fost fondată în 1959, iar CEC are birouri în Geneva, Bruxelles și Strasbourg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.