FILM: Niciun om nu este pe insula – despre eroismul unui primar si al unui mitropolit ortodox

Fundatia non-profit Greaca a Americii, cu sediul la Chicago, este în căutare de sponsori, pentru turnarea uni film care se concentreaza pe o comunitate mică de evrei din insula ionica Zakynthos, care a supraviețuit, fara sa fie atinsa, Holocaustului.

Produs de Steven Priovolos, un premiat la Los Angeles, specializat in imagine, și de Greg Pappas, fondator al fundației, filmul de scurt metraj va fi realizat in locatii din Zakynthos, conform informatiilor transmise de Serviciul LiveCamera media PRODUCTION.

Conform Episcopului Demetrios de Mokissos, un ierarh cu sediul la Chicago, care este si susținător și consilier al proiectulului, “a fost un caz de sfidare, faptul ca doi lideri de pe insulă – primarul Lukas Carrer și episcopul ortodox, Mitropolitul Hrisostom – i-au ascuns pe cei 35.000 de locuitori din Zakynthos, salvand fiecare evreu”.

El adauga: “Este unic cazul, niciun evreu nefiind prins, niciun insular necolaborand cu naziștii – mai ales ca ordinul dat de către SS-isti era ca oricine ar fi fost prins adapostind evrei ar fi fost împușcat pe loc”.

Carrer și Hrisostom au fost cinstiti pentru acțiunile lor, de către statul israelian, în 1978, la memorialul Yad Vashem.

Fundația Greaca a Americii speră ca proiectul “Niciun om nu este pe insulă” sa lanseze un forum pentru alte povești similare despre cel de-Al II-lea Război Mondial.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.