Rapiti in Siria: Turcia dezminte zvonurile ca mitropolitii s-ar afla pe teritoriul sau

Ministerul Turc de Externe a respins afirmatia ca cei doi episcopi sirieni, răpiți, s-ar afla in Turcia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Episcopul grec-ortodox Boulos Yaziji și episcopul siriac-ortodox Yohanna Ibrahim au fost răpiți, in ziua de 22 aprilie, în Siria, de către bărbați înarmați, in zona de frontiera cu Turcia.

“Aceste afirmații sunt total nerealiste. Este clar că aceste afirmații, pe care le regretăm, servesc intereselor și scopului de a plasa Turcia pe o pozitie dificilă, caracteristice unor anumite cercuri”, se arata intr-un comunicat scris, citat de Hurriyet Daily News, in care se face referire la unele rapoarte, conform carora cei doi clerici ar fi tinuti ostatici undeva pe teritoriul Turciei.

“Trebuie sa reafirmam prezenta situatie: Turcia dorește ca episcopii sa fie eliberati cât mai rapid și, pentru aceasta, ea face tot posibilul. Dar, răpirea a avut loc în afara Turciei, prin urmare eforturile sunt limitate. În acest cadru, Turcia, ca și multe alte țări, colaboreaza in vederea eliberarii acestora”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.