Papa Francisc: fotbalul trebuie privit ca dar de la Dumnezeu

Papa Francisc a declarat, intr-o adresare pentru echipele naționale ale Italiei si Argentinei, ca fotbalul este un dar de la Dumnezeu.

“Vă rog să experimentati sportul ca pe un dar de la Dumnezeu, o oportunitate de a face ca talentul vostru sa rodeasca, dar, de asemenea, si ca pe o responsabilitate”, le-a spus acesta jucătorilor, în timpul unei audiențe la Vatican.

Ca iubitor de fotbal, Papa Francisc a mărturisit, in aceste zile, ca este dificil sa tina, in meciul amical dintre Italia și Argentina (tara sa de origine), cu una dintre cele doua echipe.

“Devine putin dificil pentru mine, atunci când vine vorba de aplauze, dar din fericire acesta este un amical – și va sfatuiesc sa si ramana ca atare”, a declarat Francisc, în audiența la Vatican, dedicata celor două echipe naționale.

Ele au jucat ieri, în onoarea sa, pe Stadionul Olimpic din Roma, Vaticanul afirmand ca acest meci va ajuta in lansarea unei rețele de școli internaționale .

“Înainte de a fi campioni, dumneavoastră sunteti în primul rând oameni, ființe umane, cu darurile și defectele voastre, cu inimi și cu idei, cu aspirații și probleme”, a spus Papa, catre jucatori.

“Deci, chiar daca sunteti figuri celebre, sa fiti intotdeauna oameni, în sport și în viață; barbati care demonstreaza umanitatea”. “Vă rog, vă cer să va rugati pentru mine, astfel încât chiar și eu, pe terenul pe care Dumnezeu m-a asezat, sa pot juca meciul cinstit și curajos, spre binele nostru, al tuturor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.