Papa Francisc reinnoieste apelul de pace in Egipt

Papa Francisc a reînnoit apelul său pentru pace și reconciliere în Egipt.

Într-o declarație, vice-directorul Biroului de Presă al Vaticanului, părintele Ciro Benedettini, a declarat ca Papa “continuă să urmărească cu îngrijorare crescândă știrile serioase provenite din Egipt și continuă să se roage pentru încetarea violențelor și alegerea caii dialogului si a reconcilierii intre părți”.

La începutul săptămânii, în timpul rugăciunii Angelus, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (15 august), Papa Francisc a lansat un apel urgent la pace în Egipt, asigurandu-i pe “raniti, victime, familiile lor și cei care suferă”, de rugaciunile sale.

Între timp, Biserica Ortodoxă Coptă din Egipt, condusă de Papa Tawadros al II-lea, a emis si ea un comunicat de presă, referitor la evenimentele recente din țara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.