Distinctie oferita Patriarhului Moscovei, in Grecia. Alte decizii

Ieri, Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Greciei s-a intrunit sub președinția Arhiepiscopului Atenei și al intregii Grecii, Ieronim.

Cu acesta ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ruse, Patriarhul Kirill, a primit Marea Cruce a Ordinului Sfantul Pavel, care este cea mai înaltă distincție de onoare a Bisericii Greciei.

Apoi, sub președinția celor doi primati, a avut loc o ședință comună, in care s-a discutat despre aspectele relațiilor existente intre Bisericile din Rusia și Grecia.

De asemenea, acestia si-au exprimat ingrijorarea vizavi de soarta Creștinismului în Orientul Mijlociu și de rolul și poziția Uniunii Europene în ceea ce privește relația pe care Biserica o are cu diferitele confesiuni creștine din Europa. Cu acest prilej s-a luat hotararea elaborarii unui text comun între cele două Biserici, legat de soarta celor doi episcopi rapiti in Siria.

S-a mai decis convocarea unui Congres pentru studierea problemei Crestinismului in Orientul Mijlociu și Europa si despre problemele legate de relațiile inter-ortodoxe și inter-creștine, la toate nivelurile.

Conform unui comunicat oficial al Patriarhiei Greciei, vizita irenica a Sanctitatii Sale Kirill al Moscovei, in Biserica Greciei, a fost încununată de succes, mulțumind ambele Biserici și ducand la imbunatatirea în continuare a relațiilor de fratietate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.