O noua parohie ortodoxa in Cheyenne

Biserica Ortodoxa se pregateste să deschidă o nouă parohie in Chayenne – capitala statului Wyoming – prima biserica în ultimii 80 de ani.

Noua biserica va fi amplasata la colțul dintre Hynds Boulevard si Riding Club Road, la limita de nord a orasului. Ideea construirii celei de-a doua biserici in oras a pornit de la dimensiunile mari ale orasului.

Membrii noii parohii, care numara aproximativ 40 de familii, provin, în principal, din parohia grec-ortodoxa Sfinții Împărați Constantin și Elena, singura din oraș. Cei implicati in dezvoltarea proiectului sustin, insa, ca nu-si doresc sa fie divizata biserica veche, ci doar sa „continue atragerea de noi adepți”.

Ridicarea constructiei, in prima faza, va costa aproximativ 1,5 milioane de dolari. Potrivit secretarului bisericii, se asteapta ca biserica să fie formata din trei clădiri, cuprinzand o unitate administrativa și educaționala, biserica în sine și un centru comunitar.

Parintele paroh, Ambrose Omayas, spera ca prima fază sa se incheie în ianuarie 2014. Adunarea a cumpărat 50 de acri de teren în zonă, dintre care 13 vor fi utilizati pentru biserică și facilitățile acesteia.

În același timp, Biserica strânge fonduri prin intermediul Halladay Motors si prin revanzarea restului de teren ramas.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.