Australia: abolirea monarhiei. Republica, fara Regina Elisabeta pe tron

Australia ar trebui să renunte la monarhia Marii Britanii și sa devina o republică, cred doi oameni politici.

Trezorierul Wayne Swan și fostul lider al opoziției, Malcolm Turnbull, si-au exprimat opinia odata cu lansarea unei noi cărți pro-republicane de eseuri, intitulata “Proiectul Republica: Planuri și argumente pentru o nouă Australie”.

Cartea este o colecție de eseuri ale unor scriitori australieni, avocați și cadre universitare, urmarind sa aprindă dezbaterile cu privire la monarhia constituțională, într-un an electoral.

Potrivit lui Swan, democrația modernă nu poate exista în Australia, atâta timp cât monarhia continuă să se implice în politică.

Monarhul britanic este încă privit ca șef al statului, monarhul numind reprezentantul său, cunoscut sub numele de guvernator general; monarhul are dreptul de a numi un Prim-Ministru. Australienii cânta imnul național al Marii Britanii și moneda lor este „lira australiana”. Unele bancnote și monede au imaginea Reginei Elisabeta. Pe drapelul național apare steagul angliei, în colțul din stânga sus.

La rândul său, Turnbull consideră că abolirea monarhiei se va realiza mult mai ușor atunci când Regina Elisabeta nu va mai fi pe tron. Potrivit lui Turnbull, australienii o adora și o respecta pe Regina Elisabeta, astfel încât acestia chiar s-au numit elisabetani. Dar acesta se indoieste ca William și Kate sau Charles și Camilla vor fi capabili să mențină monarhia în Australia, informeaza radioul Vocea Rusiei, citand the Wall Street Journal, the Guardian, the Telegraph.

.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.