publicat în: Arhivă

Sarong in loc de bikini, la Miss World Indonezia 2013

Pe fondul a numeroase controverse legate de gruparile musulmane ultra-conservatoare din întreaga lume, organizatorii Miss World Indonezia au exclus din concurs renumita proba in bikini, in acest an, înlocuind costumele de baie cu conservatoarele fuste de plaja sarong, conform radioului Vocea Rusiei, care citeaza Fox News.

Toate cele peste 130 de concurente vor fi obligate să poarte sarong-uri lungi traditionale, în locul costumelor de baie, care reprezentau deja o istorica parte a competiției.

Concursul va avea loc in data de 28 septembrie, pe insula stațiune Bali și in Sentul, o zonă din apropierea capitalei, Jakarta. Indonezia este țara cu cea mai mare populatie musulmană din lume.

Președinta Organizației Miss World, Julia Morley, a confirmat că niciuna dintre cele 137 de concurente nu va purta bikini. Fustele sarong vor fi create și proiectate special pentru eveniment.

Clericii Consiliului indonezian Ulema au declarat, cu toate acestea, ca vor trimite o scrisoare președintelui Susilo Bambang Yudhoyono, prin care vor cere sa fie anulat concursul de frumusețe. “Acest concurs este doar o scuză pentru a expune parti ale corpului femeiesc, care ar trebui sa ramana ascunse”, a spus Mukri Aji, un cleric proeminent din ramura MUI din provincia de vest Java. “Este împotriva învățăturile islamice”.

Hizbut Tahrir Indonezia, un grup islamic extremist, a declarat că intenționează să organizeze un protest și a solicitat sa fie mutat concursul în altă parte. Majoritatea musulmanilor din Indonezia, o țară laică de 240 de milioane de oameni, este moderata, dar o mica parte extremista a devenit mai activa în ultimii ani.