Gourmet 2013 – Regiunea Muntele Athos. Gastronomie si Turism

Incepand de astazi, o serie de gustări grecești, realizate din produse ecologice de pe Muntele Aristotelic si Muntele Athos, vor fi oferite publicului atenian, în cadrul evenimentului gastronomic „Regiunea Muntelui Athos Gourmet 2013”.

Acesta este organizat de Agenția de Dezvoltare in Turism, pentru zona Athosului (Chalkidiki), sub auspiciile Ministerului Macedonia-Tracia, din Salonic, și Organizației Naționale a Greciei pentru Turism, in perioada 15 mai-15 iunie.

Evenimentul se va concentra pe tradiția locală, conform careia oamenii din regiunea Athos isi onoreaza țara cu fiecare ocazie. Această tradiție va face casa comuna cu creațiile gastronomice, bazate pe produse ecologice locale.

Evenimentul va oferi arome care evidențiază produsele organice din regiune și productia bogata: arome din Asia Mică, bucate vechi, tradiționale, monastice, mediteraneene, create de bucătari locali și de celebritati, conform unui raport al organizatiei Regiunea Muntele Athos.

Meniul va include creații gastronomice, bazate pe produse ecologice apartinand unor producători locali din regiune: brânză greacă feta, miere, gemuri de casă și dulceturi, omlete cu ouă proaspete și ciuperci, placinte vegetale, martipan, iaurt, paine de măsline, plăcinte cu brânză, ceaiuri din plante organice de pe Muntele Athos.

“Cei 10 producători locali, care participă la organizarea evenimentului, vor ilustra culoarea și stilul sărbătorii, în timpul ceremoniei de deschidere, dovedind în acest fel legătura dintre gastronomie și turism”, așa cum se arată într-un anunț al Agenției de Dezvoltare in Turism pentru Regiunea Athosului.

“Gustarea grecească și micul dejun în Regiunea Athosului reprezinta marca ospitalitatii unei destinații unice turistice grecesti”, se adauga in anunt.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.