Islamul cucereste Europa? Franta poate deveni prima tara musulmana

Un studiu sociologic recent demonstreaza creșterea sentimentelor anti-islamice în lumea occidentală, conform unui raport al radioului Vocea Rusiei. După moartea Papei Ioan al II-lea, unul dintre liderii Islamului radical a declarat că Islamul va cuceri Europa și că creștinii ar avea doar o singură alegere: să se convertească la Islam, sau să renunțe la viața lor.

Se pare ca prognoza, care părea nerealista cu câțiva ani in urma, ar putea deveni realitate încă de pe acum. Unii analisti prezic ca Franța, unde numărul musulmanilor doar de etnie caucaziana depășește deja 50.000, este probabil să devină prima țară musulmană din Europa de Vest.

Europenii sunt pe deplin conștienți de această tendință. Fundația Bertelsmann a realizat un studiu care demonstrează o creștere a islamofobiei în lumea occidentală. Potrivit sondajului, în Spania și Israel, mai mult de 50% din populație se declara preocupata de răspândirea și prezența Islamului în țările lor. În SUA, acest procent este de 42%. În Europa, cel mai înalt grad al islamofobiei a fost înregistrat în Spania si Elveția, iar cel mai mic, in Regatul Unit (45%). În ceea ce privește Regatul Unit, atitudinea relativ tolerantă față de Islam se explică prin faptul că studiul a acoperit practic doar jumătate din populație. Cea de-a doua parte a sa cuprinde de fapt imigranți din alte minorități etnice. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în ultimii 10 ani, 620.000 de britanici albi au parasit Londra.

Există părerea că Islamul se răspândește datorită tradițiilor puternice. În acest context, europenii, care se confruntă cu criza valorilor familiei și cu foamea spirituala, se arata mult mai slabi. Resursele financiare ale comunității islamice joacă, de asemenea, un rol important în expansiunea Islamului, conform lui Iuri Tabak, scriitor, expert în religii, al Biroului pentru Drepturile Omului din Moscova, citat de Vocea Rusiei.

“Spre deosebire de alte religii, de la Creștinism pana la Iudaism, astăzi Islamul este o religie expansionista. În conformitate cu opiniile sale spirituale, Islamul reprezinta o încercare de a extinde zona de influenta pe diferite nivele. Aceasta se intampla la nivelul migranților și la nivelul agresiv al ramurilor Islamului, care încearcă să interpreteze Coranul într-un mod in care este de datoria musulmanilor sa cucereasca lumea și sa construiasca un califat global”.

În ultimele decenii, mai multe aspecte economice și demografice au forțat țările UE să-și legalizeze și chiar să promoveze migrația din țările musulmane. Acest lucru a fost considerat incorect în rândul politicienilor europeni, ridicand întrebarea dacă Europa modernă și Islamul ar fi compatibile. Au fost promovate ideile multiculturalismului și toleranței. Samuel Huntington, în cartea sa, in care a discutat pe larg despre “Ciocnirea civilizațiilor”, a declarat că Europa și Islamul au fost două civilizații antagoniste încă de la început, în UE prevaland opinia că integrarea diasporei musulmanilor în societatea europeană ar contribui la convergenta civilizatiilor crestine si islamice. Dar, realitatea s-a dovedit a fi diferita.

„Întrebarea care ne îngrijorează pe mulți dintre noi astăzi”, mai spune Vocea Rusiei, „este dacă creșterea populației musulmane va duce la islamizarea Europei. După cum s-a menționat anterior, liderii islamici radicali nu se indoiesc de acest eveniment. Politicienii europeni, cu toate acestea, încă mai încearcă să ignore această tendință, pretinzand ca musulmanii nu diferă de majoritatea celorlalte minorități. Dar, ramanand fideli acestui model de comportament, ei nu vor ajuta la rezolvarea problemei. Aceasta va duce la o influența crescândă a Islamului politic, care pune în pericol existența civilizației europene. Până în prezent, această evoluție a evenimentelor nu este fatala si nici inevitabila, iar speranța mai exista în continuare, cum că Europa și restul lumii nu vor fi aruncate, înapoi, in vremurile războaielor religioase”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.