Intalnire intre liderii Bisericilor Ortodoxe din America

Pentru intaia dată dupa alegerea sa ca Primat al Bisericii Ortodoxe din America, din noiembrie 2012, Preafericirea Sa, Mitropolitul Tihon, a fost invitat de IPS Mitropolit Philip, la sediul Arhiepiscopiei Antiohiene Creștin-Ortodoxe din America de Nord, in aceasta saptamana.

O atmosferă caldă a caracterizat discutiile cu privire la situația actuală a creștinilor din Orientul Mijlociu, și în special legate de situația celor doi ierarhi sirieni aflati in captivitate.

In acelasi context, au avut loc discutii despre istoria recentă a Bisericii Ortodoxe a Americii si despre lucrările în curs ale Adunării Episcopilor Ortodocsi Canonici din America de Nord și America Centrală, in speranta unei Biserici Ortodoxe Autocefale Unite a Americii de Nord.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.