Duhovnicie si psihologie – o zi de reflectie in Paris

Frăția Ortodoxă din Europa de Vest organizează o zi de reflecție pe tema “Paternitate duhovniceasca și psihologie”, sâmbătă, 1 iunie, la orele 11:00 si 17:00, in Parohia Intrarea Maicii Domnului in Biserica, 91, rue Olivier de Serres 15 din Paris.

Dimineata, va participa Lyn Breck (SUA), in limba franceză, iar după-amiaza, Parintele Basile Thermos (Grecia), în limba engleză, cu traducere în limba franceză.

Lyn Breck este asistenta si psihoterapeut, predand spiritualitatea aplicata la Seminarul Armean St Nersess (NY-SUA), responsabila si de elevii Seminarului Sfântul Vladimir. În 1993, împreună cu alte șase femei ortodoxe, a fondat “Femeile Ortodoxe in Misiunea Vindecatoare”.

Parintele Vasile Thermos a absolvit Facultatea de Teologie din Atena si este, de asemenea, medic specializat in psihoterapie. Incepand din anul 1986, el este preot paroh în Eparhia de Levádeia Teba, la nord-vest de Atena, în acelasi timp lucrand ca psiholog pentru copiii și tinerii aflați în dificultate. Este autorul mai multor cărți, unele dintre acestea fiind traduse în limba engleză, dedicate teologiei persoanei și gândirii unora dintre Părinții Bisericii, precum Sf. Vasile cel Mare și Sfântul Grigorie Palama.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.