publicat în: Arhivă

Calomnia este satana in persoana. Barfa: Papa Francisc in rugaciune, in fata unei icoane rusesti

Trasand faptele Sfantului Ștefan, intaiul mucenic, care a fost târât înaintea Sinedriului, Papa Francisc a condamnat cu fermitate păcatul calomniei – al barfei, al vorbirii de rau, al discreditarii celuilalt de langa noi, in predica sa din Casa Sfanta Marta.

Papa Francisc a subliniat faptul că Ștefan a fost acuzat de catre dușmanii săi, care au ales “calea alomniei”.

Radio Vatican a raportat ca, prin predica sa, Papa Francisc a descris brafa ca fiind cel mai rău dintre pacate, o exprimare directa a satanei.

“Noi toți suntem păcătoși; noi toți am comis tot felul de pacate. Dar, barfa este altceva. Desigur, este tot un păcat, dar este ceva mai mult. Calomnia își propune să distrugă lucrarea lui Dumnezeu; barfa vine dintr-un lucru foarte rău: aceasta se naste din ură, iar ura este lucrarea lui Satan. Calomnia distruge lucrarea lui Dumnezeu în oameni, în sufletele lor. Calomnia se foloseste de minciuna, pentru a merge mai departe. Nu ne mai ramane niciun dubiu, nu? Calomnia nu este nimic altceva decat satana însuși”, a mai spus el.

Cu aceeasi ocazie, Papa Francisc a repetat: “vremurile martirilor nu sunt încă trecute. Biserica are martiri, mai multi acum decât în primele secole”, facand referire la situatiile la care sunt obligati crestinii de astazi si la chinurile prin care multi trec, doar pentru ca sunt crestini.

El a spus ca aceasta vreme a “tulburarilor spirituale” îi amintește de o icoana ruseasca veche, care O descrie pe Sfânta Fecioară, ocrotind poporul, cu Acoperamantul Sau: “sa ne rugăm Sfintei Fecioare sa ne apere, fiindca in timpul tulburarilor spirituale cel mai sigur loc este sub Acoperamantul Sfintei Fecioare. Ea este Mama care are grija de Biserica: Ea este Maica(…). Să ramanem cu credință: Maica, Biserica se afla sub Acoperamantul tau. Ai grija de Biserică”.