Prima intalnire intre Papa si Patriarhul melkit de Antiohia Grigorie III

In ultimele zile a avut loc o discutie intre Papa Francisc și Patriarhul melkit greco-catolic Grigorie al III-lea, al Antiohiei și al întregului Răsărit, de Alexandria și Ierusalim.

Aceasta a fost prima întâlnire a Papei Francisc cu Patriarhul Grigorie. In cadrul intalnirii, Grigorie al III-lea a declarat: “Am venit să vă prezint omagiul afectuos al Bisericii melkite Greco-Catolice și insangerate din Orientul Mijlociu, in care oamenii isi duc cu suferinta crucea. Solicitam rugaciunea dumneavoastră continuă”.

Astfel, s-a deschis o intalnire între Gregorios III, Patriarhul Antiohiei și al întregului Răsărit, al Alexandriei și al Ierusalimului și Papa Francisc, pentru prima dată de când a fost ales Patriarh.

Papa și Patriarhul au purtat o discutie personala, timp de o jumatate de ora, în cadrul careia au discutat un număr mare de probleme.

Pentru a face față crizei din Siria, Gregorios al III-lea, i-a cerut Papei să “adune în jurul lui păstorii Bisericii Siriei, împreună, pentru a găsi modalități de aducere a paceii in zona și ancorarii creștinilor in țara lor”.

Patriarhul și-a exprimat de asemenea speranța că Papa Francisc ii va aduna în jurul sau – în mod regulat – pe Patriarhii Bisericilor Orientale Catolice “pentru a intari și susține inițiativele de pace, încurajand ecumenismul și dialogul intre creștini și musulmani…”

Grigorie al III-lea l-a invitat pe Papa să viziteze Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.