Vandalizarea sit-urilor crestine din Palestina: expozitie in Londra

Pe peretii Galeriei Mosaic Rooms din Londra, artistul Dor Guez a afisat imagini cu morminte distruse, care poartă inscripții în limba arabă. Unele monumente au fost faramate în bucăți, iar in cazul altor morminte pietrele care le astupauau fost inlaturate sau sparte, astfel încât osemintele celor ingropati au ajuns sa fie vizibile.

In acest caz este vorba despre distrugerile ramase in urma unuia dintre multele acte de vandalism din cimitirul creștin palestinian din Lod, in Israel. Acesta a fost odată orașul palestinian Al-Lydd, locul de nastere al regretatului lider al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei, George Habash. Acum, Lod/al-Lydd este renumit pentru zidurile care limiteaza comunitățile palestiniene și le discrimineaza în cazul furnizarii unor servicii de bază, cum ar fi colectarea gunoiului.

In cadrul expozitiei, mai sunt afisate o serie de elemente din trecutul comunității – pașapoarte și documente de identitate, eliberate de autoritățile Mandatului Britanic și Francez care a condus Palestina, Libanul și Siria, în anii ‘20-‘30.

Expoziția va putea fi vizitata, în Londra, până la 31 mai. Aceasta se va muta ulterior in Berlin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.