publicat în: Arhivă

Slobozia 2013 – anul jubiliar: Implicari la nivel de Protopopiat

Ieri, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a prezidat şedinţa administrativă cu preacucernicii părinţi protopopi şi inspectorii de religie din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

În deschiderea şedinţei, Preasfinţia Sa a făcut o trecere în revistă a problemelor cu care se confruntă comunităţile parohiale şi aşteptările în eficientizarea lucrărilor pastorale, misionare, administrative şi sociale. Se aşteaptă o mai mare implicare a preoţilor din eparhie în problemele comunităţilor parohiale, având în vedere şi deviza „Slujire şi dăruire” sub care se desfăşoară acest an aniversar.

După rostirea rugăciunii, Preasfinţia Sa a cerut părinţilor consilieri să prezinte problemele de pe ordinea de zi, printre acestea amintim:

– anul 2013 an jubiliar în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor – 20 de ani de la înfiinţare;

– manifestări religioase şi culturale care să marcheze evenimentul aniversar;

– desfăşurarea pelerinajului cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău;

– implicarea activă în mediatizarea activităţilor sociale şi culturale din fiecare Protopopiat;

– organizarea a două conferinţe intitulate „Modele de bună practică din asistenţa socială în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”, susţinute de sectorul social – misionar al Eparhiei noastre;

– implementarea unui proiect, în parteneriat cu Asociaţia Lacaşuri Ortodoxe, privind crearea unei reţele web, ce vizează înfiinţarea de site-uri pentru parohiile din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor;

Astfel, s-au adus la cunoştinţă cele mai recente hotărâri ale Permanenţei Consiliului Eparhial pentru eficientizarea activităţii misionare, sociale, administrative şi culturale din parohiile Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Apoi, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a dat cuvântul părinţilor protopopi, care au expus, pe rând, problemele parohiilor şi a comunităţilor parohiale în lucrarea pastorală, misionară, administrativă, socială şi culturală.

Preasfinţia Sa a mulţumit părinţilor protopopi pentru lucrarea jertfelnică ce o săvârşesc, îndemnându-i spre o sporită implicare în viaţa comunităţilor parohiale din Eparhia noastră.