Discutii intre Patriarhia Rusa si viitorii diplomati ai Afacerilor Externe

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe (DECR), s-a întâlnit cu participanții la cursurile superioare diplomatice ale Academiei Diplomatice a Ministerului Rus al Afacerilor Externe, cu binecuvântarea Preafericitul Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii. Întâlnirea a avut loc la sediul DECR.

Președintele DECR i-a salutat pe oaspeți și le-a spus despre activitățile externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

El a vorbit, în special, despre sarcinile prioritare ale DECR, constand in menținerea și dezvoltarea relațiilor frățești cu Bisericile Ortodoxe locale.

Apoi, Mitropolitul Ilarion le-a vorbit celor prezenți despre relațiile curente ale Bisericii Ruse cu Biserica Romano-Catolică și cu alte confesiuni creștine, și despre eforturile pe care Biserica Ortodoxă Rusă le face în scopul unirii compatrioților care locuiesc în afara teritoriului său canonic.

Printre problemele abordate de președintele DECR în discursul său s-a aflat si rolul pe care Patriarhia Moscovei l-a jucat in arena internațională: mărturia ortodoxă pe teme de actualitate la nivelul organizații internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa și altele.

La finalul întâlnirii, Mitropolitul Ilarion a răspuns întrebărilor venite din partea publicului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.