Algeria intentioneaza sa dezvolte parteneriate cu Biserica Ortodoxa Rusa

Mitropolitul Ilarion, seful Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Ortodoxe din Patriarhia Moscovei a avut o intalnire, in aceste zile, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Algeriei în Rusia, Ismail Serge, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. La reuniune a mai participat, de asemenea, Consilierul Ambasadei Algeriei din Moscova, Faiza Latrus.

Diplomatul algerian i-a multumit Mitropolitului Ilarion pentru intalnire și a subliniat importanța Bisericii Ortodoxe Ruse, în viața societății ruse. Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Serge și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta o serie de parteneriate cu Patriarhia Moscovei.

Părțile au discutat aspecte legate de dialogul inter-religios și alte teme de interes reciproc.

După întâlnire, Mitropolitul Ilarion și Ismail Serge si-au oferit reciproc daruri, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.