publicat în: Arhivă

Asteptarile lui Dumnezeu

Chiar asa, ce asteapta DUMNEZEU de la mine? Este o intrebare serioasa care se cuibareste in fiecare inima, producand astfel semne mari de intrebare, o intrebare care ne aduce un suras gingas pe un chip angelic si nevinovat, dar nu prea o bagam in seama, o ignoram cat putem de mult si ii lasam pe altii sa raspunda in locul nostru.

Nu-i asa ca auzim foarte des vorbindu-se de DUMNEZEU?

Auzim, dar in cele mai multe cazuri nici nu luam seama, ce ne intereseaza pe noi de DUMNEZEU? Doar EL vede cat suntem de ocupati si de grabiti in problemele care le avem, numai grija asta nu vrem sa ne mai preocupe acum, poate mai tarziu, peste un an, doi am sa il caut si eu pe DUMNEZEU. La batranete am eu timp sa ma pocaiesc sa il caut pe Dumnezu.

Dar intreb eu: Cine este sigur ca apuca batranetile?

Opreste-te un pic din toata agitatia si toata oboseala ta, din toate grijile si din toate problemele care ti-au produs atata suferinta, opreste-te si lasa inima ta sa rasufle, sa se odihnesca in Palmele Celui Care tanjeste dupa tine si Care te asteapta de atatia ani sa te intorci la EL.

DUMNEZEU asteapta de la tine acelasi lucru pe care-l vrei si tu de la EL. Asteapta sa fie iubit, sa fie cunoscut cum numai iubitii se cunosc unul pe altul. Vrea sa se apropie de tine. Da, sigur ca iti vrea ascultarea, dar numai cand se revarsa dintr-o inima plina de iubire pentru EL.

Chiar asa! Am pus mai tot timpul celor cu care mai discutam, o intrebare de bun simt:

Care sunt limitele ascultarii?

Adica, in ce fel sa fac ascultare fata de ierarh sau preot, de parinte sau superior? Din dragoste si respect sau din teama si obisnuinta?

Omule, ascultarea inseamna dragoste si dragostea se castiga nu se pretinde. Urmeaza aceasta cale si nu mai lasa sa treaca iar pe langa tine Hristos, EL vrea sa traiti impreuna aceasta viata, sa faca parte din fiecare zi a ta, din hotararile tale, dorintele si dezamagirile tale. Doreste o apropiere ca dintre fiu si tata.

In toiul acestei agitatii nebunesti, cotidiene, cu probleme, rufe de spalat, liste de cumparaturi, drumuri cu masina, discutii, proiecte si suferinte, copiii de crescut, Hristos vrea sa-si reverse dragostea LUI in inima ta care tanjeste dupa dragoste si sa vada cum la randu-ti, te topesti in inima LUI.

Ii trebuie inima ta profunda si sincera, adica locul acela central, care reprezinta adevarata ta fiinta.

Nu-L intereseaza deloc sa se apropie de omul care crezi tu ca trebuie sa fii in ochii lumii, ci de omul care esti tu cu adevarat.

Mediteaza, cerceteaza-te si fa putina ordine in inima ta dezordonata!

Probabil ca inima te este pur si simplu flamanda dupa dragoste, dar atentie, nu orice dragoste, nu aceea care ti-a produs atatea rani, ci una pura si curata, acel loc gol care nu este umplut decat de DUMNEZEU, acea pace si bucurie, pe care inima ta nu le-a mai cunoscut de prea multi ani.

Tine-ti minte dragilor ca in inima fiecarui om se afla un loc liber pe care numai DUMNEZEU il poate ocupa si ca exista in inima lui DUMNEZEU un loc pe care numai tu il poti ocupa!

Sfantul Maxim Marturisitorul spune:

“Dumnezeu ii iubeste chiar si pe cei ce nu Il iubesc. Ii asteapta sa se intoarca de la viata pacatoasa si ratacita, spre a ii imbraca in haina noua si a le pune inelul pe deget. Dumnezeu doreste sa faca ospat pentru orice suflet ratacit care isi regaseste drumul spre CASA TATALUI CERESC.”