DIVERSIONISM strain!

Aspirantul islamist la preşedinţia Egiptului a condamnat violenţele care au izbucnit în timpul protestului copţilor, din faţa clădirii televiziunii de stat, din duminca trecută, informeaza pentru Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, contributor Ing. Catalin Ion.

Aspirantul la preşedinţie, Abdel Moneim Abouel Fotouh, un fost membru al Frăţiei Musulmane, a declarat că evenimentele din Maspiro au scopul de a crea rupturi şi de a conduce ţara spre haos şi sectarism.

Abouel Fotouh le-a cerut egiptenilor să se opună unor astfel de incidente, pe care el le-a etichetat drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Acesta a mai avertizat că astfel de evenimente ar putea fi folosite ca pretext pentru intervenţia străină.

Hazem Abu Ismail, un alt nominalizat islamist, a declarat că incidentele care au avut loc în Maspiro “necesită şi înseamnă o sporire a securităţii”.

El a dat vina pe “neatenţia unor grupări mari şi politice importante”. Nu a oferit, cu toate acestea, niciun nume al vreunei grupări.

Abu Ismail a subliniat că soluţia pentru această criză ar fi să se aplice dreptatea şi legea, atât pentru copţi cât şi pentru musulmani, fără a favoriza vreuna dintre părţi.

Între timp, Mohamed Selim al-Awa, un analist islamic şi o altă speranţă prezidenţială, a declarat pentru ziarul de stat Al-Ahram, că are un clip video, în care cativa agresori sosiţi de pe străzi lăturalnice trăgeau de fapt atat asupra copţilor cat şi asupra soldaţilor armatei.

Awa a lansat un apel către egipteni să încerce să îşi rezolve problemele fără a atrage intervenţia străină, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.