Frustrari, dubla personalitate si falsa sfintenie: bisericuta “secreta” – (poate fi socant)

Rachita Petrica, fost seminarist, dar nu si absolvent de seminar, personaj care a aparut de curand in presa din Romania, porneste “anchete” in publicatia Romania Libera, lovind in Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, recunoscand ca la baza anchetei stau motive de frustrare. Admis la Seminarul din Curtea de Arges, i se “recomanda” sa se transfere (cl XI – din motive diverse) la Seminarul din Ramnicu Valcea, unde, dupa doar trei luni (perioada octombrie – februarie) i se recomanda, de data asta definitiv, sa paraseasca sistemul teologic. Se pare ca nu a fost sa fie… (transferat intr-un final, la un grup scolar din Alexandria).

Toate aceste date devin publice dupa mai multe discutii televizate sau radiofonice, inregistrari din culise si alte surse iritate de prestatia din ultimul timp a acestuia. Se pare deci, ca nu va pierde de acum nicio ocazie, ba chiar le va si creea, dupa scenarii nu foarte profesioniste, pentru a lovi in actualul sistem teologic. Se declara insa, un ortodox-corect, casatorit cu o doamna catolica…

Acestuia i se alatura urgent, si alte personaje la fel de frustrate. Preoti si preotese care au fost mutati dintr-o parohie in alta, insi care descopera acum ca si ei, odata-candva, au dat mita, oameni cu acelasi fel de “probleme”, suparati pe sistemul teologic care se demonstreaza “incapabil” sa-i accepte asa cum sunt, el-sistemul fiind nevrednic de ei. ?i acestia se declara ortodocsi-corecti …

Siteurile si blogurile unor astfel de fosti seminaristi (deja le stim cu totii) la care adera preoti nemultumiti de nivelul la care se afla ei insisi (demonstrat de cele mai multe ori, din plin), dar care se razbuna pe Arhierei, fara sa-si dea numele, au ocupat deja pozitii de frunte pe net, dat fiind interesul sporit al omului de astazi, fata de barfa (in prezent aceasta cuprinzand cea mai mare parte – de succes – a mess-mediei). Ajungem deci, din ce in ce mai des, sa citim titluri care demonstreaza direct (fara sa mai fie nevoie de continut) „bunul simt” al acestor insi:

„Incurajati de dezvaluirile din presa, In care Arhiepiscopul Tomisului este suspectat de coruptie, preotii constanteni, unii excomunicati (!), au Inceput pelerinajul la DNA.” – desi articolul (EVZ), ca sa impresioneze, ii insumeaza pe toti cei care au facut plangeri incepand inca din… 2007 (in total 27).

Toti cei ce intretin aceste siteuri sau bloguri (acum cu link-uiala de grup sau de clan), simtindu-se impliniti dupa atacurile precedente, impotriva altor Arhierei (un ciclu inceput de ceva timp), zambesc de dupa perdea, in cazul IPS Teodosie. Se declara corect-ortodocsi si se folosesc uneori de duhovnici si de pasaje privite la modul sectar, din scrieri de sfinti…

Dar asta nu este tot, si citam din alte surse, sub titlul:

POSTUL DE TELEVIZIUNE TURCESC KANAL D, CARE FACE O AGRESIVA PROPAGANDA MUSULMANA, IL PUNE LA ZID PE ARHIEPISCOPUL CRESIN AL DOBROGEI (?!):

„Acolo s-a pripasit Lazarus, din jud. Mehedinti. Care se da spaniol, zicIndu-si Lazarus. In anul 2003, baiatul, Insotit de cineva de la o firma a lui, i-a cerut Arhiepiscopului Teodosie sa-l convinga pe prefectul judetului, Gh. Martin, sa-i dea o „sponsorizare” de 500.000 de euro. Taxa de protectie, desigur, esalonata luna de luna. Dar pentru ca Teodosie n-a reusit sa rezolve „problema”, Lazarus se razbuna, cum Ii e felul, punIndu-l la zid pe cel care a Indraznit sa nu se execute.”

„Altceva ne irita pe noi: am auzit ca directoarea acelui canal musulman (viermele In mar) e o domnisoara pe nume Anda Bogdan. Cine e persoana? Nimeni alta decIt fiica preotului ortodox Gelu Bogdan, fost paroh la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, om care Il cunoaste bine pe Arhiepiscopul Tomisului si stie ca nu este deloc asa cum vrea sa-l prezinte L. Lazarus.

Dar, preotul Gelu Bogdan e prieten cu Lazarus, care se spovedeste la el. Cum e posibila vInatoarea asta de oameni? Ce polite se platesc aici? O informatie de ultima ora ne spune ca fiica preotului Gelu Bogdan are alte Insarcinari si n-are legatura cu subiectul.”

https://www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=21670&_nr=925 [https://www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=21670&_nr=925]

Lazarus se declara si el, zilele trecute, pe postul de televiziune mai sus amintit, intr-o discutie cu pr Stoica (prin telefon), drept-ortodox, desi… putin dezamagit.

Cu legatura la acest tip de “luptatori”, s-a si ajuns dealtfel ca, in data de 8 februarie 2009, Banateanul sa ramana si el perplex in fata a ceea ce descoperea:

„Aderenti ai unei organizatii secrete hirotonisesc pe banda rulanta falsi preoti si preotese, savarsind slujbe si Sfinte Taine fara a avea acest drept.

“Acum 17 ani l-am dat afara din biserica, pentru ca avea o mandrie draceasca In el. Se credea mai destept ca preotul! Are o unda de fanatism. Se crede mai sfant decat preotii si face exces de zel pentru cele sfinte. Nu mai asculta si nu se mai Incadra In canoanele bisericesti”, a declarat, pentru B?N??EANUL, preotul Constantin Mihaiu, parintele paroh al bisericii ortodoxe din Tomnatic. Slujitor al bisericii de 27 de ani, parintele Mihaiu povesteste cum unul dintre tinerii la care a tinut ca la propriul copil, Georgica Apostol, fost cantor In biserica pe care o pastoreste, a ajuns sa rataceasca acum pe cai care nu se mai Intalnesc cu cele ale Bisericii Ortodoxe.

https://www.banateanul.ro/ultima-ora/arhiva-banateanul-biserica-secreta-3882688 [https://www.banateanul.ro/ultima-ora/arhiva-banateanul-biserica-secreta-3882688]

Dupa toate acestea, oare de ce ne-ar mai uimi urmatoarele randuri?

Dimitrie Bica era un calugar al BOR, numai ca, In 2005, a iesit din manastire, declarandu-se homosexual si a inceput sa participe la paradele gay din Cluj Napoca si Bucuresti.

Acum, Dimitrie Bica este „episcopul” Avondios di Como, racolandu-i pe crestinii romani din Italia. fiind hirotonit de un mitropolit fara succesiune apostolica.

Olivian Pop Bindiu, era un calugar al BOR. A fost demascat ca fiind ierarh In „biserica” lui Ioan Preoteasa, desi era tot atunci si preot la Gaesti. (https://onufrie.wordpress.com/biografie/). Devine „episcop”, hirotonit de IPS Evloghios, In 2008.

Veniamin Ilie este „protosinghel” hirotonit diacon de Onufrie si preot de Evloghios. Desi acest parinte (Ilie Nicusor) afirma ca ei pastreaza canoanele si traditia, ia Schima Mare la 18 ani, iar la 15 ani se pare ca infiintase deja „asociatia” TOMIR (Traditional Orthodox Movement in Romania).

Pe data de 15 martie 2009 a fost hirotonit tot de catre Evloghios ierodiaconul Justinian Costin pentru Manastirea Petru Voda – Romania, In treapta preotiei.

Mitropolia Ortodossa de Milano si Aquileea are sediul in Italia, respecta randuiala pe stil vechi, si este de fapt un ordin ce apartine Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol. Marele Maestru este Mitropolitul Evloghie de Aquileia, iar modul lor de prezentare este cel bine cunoscut: “Biserica noastra a inceput ca o miscare de pastrare a traditiei ortodoxe in anii ‘20, in perioada in care ortodoxia greaca se afla in criza din cauza introducerii modernismului in viata Bisericii. Un milion de credinciosi si cea mai mare parte a clerului s-au alaturat acestei miscari de rezistenta impotriva tuturor formelor de modernism si a calendarului nou (gregorian)”.

Din „Sinod” fac parte: Dimitrie Bica (alias PS Avondios de Como) si Olivian Pop Bindiu (alias IPS Onufrie de Bergamo).

Ce spune mai sus Veniamin Ilie despre vizita de curand a „IPS. Arhiepiscop” ONUFRIE POP la Manastirea Petru Voda:

“IPS Arhiepiscop ONUFRIE POP a vizitat Manastirea Petru Voda. A purtat cateva discutii cu maretul duhovnic al romanilor, Parintele Iustin Parvu. In urma vizitei, IPS. Arhiepiscop ONUFRIE a ramas multumit duhovniceste, primind Incurajarile parintelui Iustin Parvu, cu privire la Sfanta Traditie pe care o pastram noi, crestinii ortodocsi de stil vechi.” FOTO din cadrul vizitei la Petru Voda si amanunte:

https://claudiudevreme.blogspot.com/ [https://claudiudevreme.blogspot.com/] (de unde a fost realizat si rezumatul prezentat de noi)

Desi “ascunsi” (precum Adam in Rai) in spatele atator increngaturi, este usor sa realizezi, ca cei ce se despart de Biserica (deloc secreta, de peste 2000 de ani) raman de-a dreptul goi.

Problema este: cine insa se mai si rusineaza?

Materialele citate pot fi gasite si la adresele:

https://duhovnicesc.forumer.ro/stiri-f3/vizita-la-petru-voda-t189.htm#1940 [https://duhovnicesc.forumer.ro/stiri-f3/vizita-la-petru-voda-t189.htm#1940]

https://onufrie.wordpress.com/biografie/ [https://onufrie.wordpress.com/biografie/]

https://www.codrosu.ro/preotul-homosexual-dimitrie-bica-acum-este-avondios-de-como-episcop-in-italia/ [https://www.codrosu.ro/preotul-homosexual-dimitrie-bica-acum-este-avondios-de-como-episcop-in-italia/]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.