Ioan al X-lea, noul Patriarh al Antiohiei, ajunge in Siria

Ioan X primind felicitari dupa numire Preafericitul Părinte Ioan al X-lea Yazigi, Patriarhul Bisericii grec-ortodoxe a Antiohiei și Intregului Orient, a ajuns in Damasc, dupa ce a parasit Libanul, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

O recepție a fost pregatita pentru primirea liderului nou ales al Patriarhiei, în capitala Siriei.

Credincioșii au rostit psalmi și rugăciuni în timpul receptiei, iar in aceste zile, astazi, vineri 21 decembrie 2012, si maine, sâmbătă, sunt programate o serie de alte activități.

De asemenea, programul include oficierea Sfintei Liturghii in Catedrala Maicii Domnului, in ziua de duminică, 23 decembrie 2012, inainte de slujbele sarbatorilor de Craciun, și in ziua de duminică, 30 decembrie, în ajun de Anul Nou.

Biserica Ortodoxă a Antiohiei și a întregului Orient este una dintre cele 15 Biserici autocefale (care isi pot alege propriul lider) în cadrul comuniunii ortodoxe și una dintre cele cinci Patriarhate ale Bisericii timpurii, de dinainte de schisma dintre Rasarit si Apus, din anul 1054, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.