Restaurarea lacasurilor ortodoxe sfinte din Kosovo continua, cu ajutorul Rusiei

Biserica din Kosovo Munca de reconstrucție și de restaurare a unui număr de lacasuri ortodoxe sfinte, aflate pe teritoriul Kosovo și Metohija, realizata cu ajutorul fondurilor trimise de guvernul rus, urmează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2013, conform unor informații furnizate de către Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Guvernul Federației Ruse, în perioada 2010-2011, a participat cu o contribuție voluntară UNESCO, în valoare de 2 milioane de dolari, in vederea finanțarii restaurarii lacasurilor sfinte ortodoxe de pe teritoriul Kosovo (Republica Serbia)", se arata in materialul primit, care prevede că "această decizie a fost luată în conformitate cu Rezoluția nr 1244 a Organizației Națiunilor Unite privind Kosovo și în cadrul retelei internationale UNESCO, in scopul acordarii de ajutor umanitar Republicii Serbia, pentru restabilirea și conservarea monumentelor sale culturale, care au fost deteriorate în timpul operațiunilor militare", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Marius Bogatu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.