Un proiect nou de lege va face ca ortodocsii sa aiba propriile lor zile de sarbatoare in Letonia

Catedrala Nasterii Domnului din Letonia Membrii Parlamentului Leton, aparținând coalitiei guvernamentale a Partidului reformei, au propus cateva amendamente privind "zilele de sarbatoare si comemorare", care vor fi introduse suplimentar, astfel încât fiecare persoană sa se poata bucura de sărbătorile religioase importante, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Dacă această inițiativă va fi adoptata, ortodocsii vor primi si ei o zi libera pentru Craciun sau Paste.

"Desi Biserica din Letonia este în mod oficial separată de Stat, aceasta s-a întors recent spre respectarea apartenentei religioase a fiecărui om și a libertatii sale religioase", a declarat liderul partidului de reformă, fost presedinte leton, Valdis Zatlers.

Aproximativ 350.000 de ortodocsi locuiesc în Letonia. Până în prezent, proiectul de lege prezentat Parlamentului în fiecare an sugera ca declararea zilelor de Paște și de Crăciun, Ortodoxe, ca si sarbatori, sa fie respinsa, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.