Presedintele Serbiei invita Biserica Ortodoxa Sarba, in rezolvarea problemei Kosovo si Metohija

Presedintele Serbiei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe 30 noi 2012 Patriarhul sârb Irineu s-a întâlnit cu Președintele sârb, Tomislav Nikolici, in ziua de 30 noiembrie 2012, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Președintele sârb, Tomislav Nikolici, a declarat în timpul conversației pe care a avut-o cu Patriarhul Irineu, că statul este deschis unei participari active a Bisericii Ortodoxe Sârbe în soluționarea problemei din Kosovo și Metohija.

În comunicatul de presă, emis ulterior de Președinție, se menționează că Mitropolitul de Muntenegru și Litoral, Amfilohie, și episcopul Irineu de Backa au participat, de asemenea, la reuniune.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Sârbe și-au exprimat îngrijorarea vizavi de situația din Kosovo și Metohija, precum și fata de deciziile Tribunalului de la Haga, de eliberare a croatilor Ramush Haradinaj, Ante Gotovina și Markaci Mladen, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.