Biserica Ortodoxa Greaca primeste 517.000 de euro, din partea Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru victimele crizei economice

Ieronim al II-lea al Atenei si Greciei Într-un mesaj oficial, Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei si al Greciei a mulțumit Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru ajutorul acordat celor nevoiași din Grecia, și a menționat modul în care fondurile au fost utilizate, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Ne exprimăm recunoștința, din nou, fata de clerul și de laicii credinciosi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru ajutorul oferit cu generozitate, demonstrand marea bunatate și legăturile spirituale și fraterne, care au existat de demult intre Sfintele noastre Biserici", a declarat Arhiepiscopul Ieronim, într-un mesaj adresat Patriarhului Kirill.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, în bisericile și mănăstirile din Rusia s-au facut colecte, coordonate de către Departamentul Sinodal pentru Caritate.

Cei 517.000 de euro stransi au fost distribuiti "celor 81 de eparhii mitropolitane ale Bisericii Greciei și Arhiepiscopiei Atenei, în funcție de importanța lor", se specifica în scrisoarea Arhiepiscopului Ieronim, adaugand faptul că fondurile sunt menite "să sprijine programele gratuite de masă și de caritate, pentru victimele crizei economice".

Astfel, dupa cum a subliniat Arhiepiscopul Ieronim, serviciul economic central al Bisericii Greciei garantează instituirea unui raport transparent și detaliat al tuturor cheltuielilor, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.