300 de ani de Ortodoxie in Beijing (6-7 decembrie)

timbre 300 ani de ortodoxie in Beijing / Hong Kong În acest an, se aniverseaza trecerea a 300 de ani de la fondarea primei misiuni ecleziastice ortodoxe, rusesti, a Parintelui Maxim Leontiev in Beijing.
Maxim a fost primul preot ortodox care a slujit in acest oras, în anul 1712.
O serie de evenimente, in care au fost implicati albazienii, a culminat cu decretul regal al împăratul Kangxi, la cererea împăratului Petru cel Mare al Rusiei, de a deschide prima misiune oficială ortodoxa din Beijing, care sa slujeasca nevoilor spirituale ale credincioșilor ortodocși.

O serie de evenimente festive au fost anuntate pentru luna decembrie 2012, care intentioneaza sa marcheze această aniversare specială, în Beijing (Hong Kong), prin eforturile de colaborare ale Institutului de Studii Sino-Creștine cu Universitatea Chineză din Hong Kong și Frăția Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Printre evenimentele programate pentru perioada 6-7 decembrie 2012, se numara o serie de conferinte, targuri de carte, mese rotunde si slujbe, emisii de timbre si efecte postale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.