Icoana Maicii Domnului din Hawaii, care continua sa izvorasca mir, ajunge in cateva ore in Ohio, SUA

Icoana facatoare de minuni, izvoratoare de mir a Maicii Domnului Iveron din Hawaii, va vizita Biserica ortodoxa sarbeasca Sfânta Înviere, de pe 528 N. Fourth St., Steubenville, Ohio – SUA, maine, marți 23 octombrie 2012. Icoana va fi primita in biserică, cu slujba Acatistului, incepand de la ora 7 PM, locala, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Aceasta icoana Izvorâtoare de Mir o inchipuie pe Maica Domnului tinand Pruncul Hristos in brate", a explicat Pr. Rade Merrick.
"Mirul care curge din aceasta icoană este o substanță uleioasa cu puternic parfum de trandafiri. Acesta este considerata a fi o mare binecuvântare a Maicii lui Dumnezeu și o serie de vindecări, atât spirituale cat și fizice, au fost puse pe seama icoanei. Icoana din Hawaii este o copie a Icoanei Iveron a Maicii Domnului din Montreal. Icoana originală a Maicii Domnului Iveron, veche de peste 1000 de ani, se afla inca în vechea Mănăstire Iveron de pe peninsula Muntelui Athos, Grecia. Icoana aparține tipului iconografic al Maicii Domnului, cunoscut sub numele de Hodegetria ("Care arata Calea”), după prototipul din Constantinopol. În aceste icoane, Pruncul Hristos stă pe brațul stang al Maicii Sale, Aceasta indicand cu mana dreapta spre Pruncul Iisus. O alta icoana faimoasa, de tip Hodighitria, este Fecioara din Czestochowa, mult venerata în Polonia. "

"Maica Domnului Iveron din Hawaii are o istorie unica, icoana fiind o copie a Maicii Domnului Iveron din Montreal, făcuta de către Compania bisericeasca Sofrino din Rusia. Acesta a fost oferita ca dar unui credincios ortodox din Hawaii, chiar de către preotul sau paroh, în vara anului 2007. S-a intamplat ca, in octombrie 2007, credinciosului Reader Nectarie sa ii miroasa puternic a tradafiri, mirosul provenind din zona în care icoana fusese asezata in propria sa casa. A controlat sursa din care provenea mirosul puternic si a observat că Icoana Maicii lui Dumnezeu, pe care o primise cadou, era complet plina de mir parfumat. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusa la biserică și complet stearsa si uscata. O slujba a acatistului a avut loc înaintea icoanei și, până la sfârșitul slujbei, icoana s-a umplut din nou de mir, biserica umplandu-se de parfum de trandafiri", continua Merrick.

"Pentru acest lucru, de multe zile, oameni din toate mediile etnice și religioase vin sa se inchine inaintea Icoanei Maicii lui Dumnezeu din Hawaii și sa ii ceara ajutor in necazurile si bolile lor, atat fizice cat și spirituale", a mai spus acesta.

"În iunie 2008, Icoana Sfânta Iveron, Izvoratoare de mir din Hawaii, a fost recunoscută în mod oficial de către Arhiepiscopul Kyrill, Arhiepiscop de San Francisco și America de Vest a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, ca fiind facatoare de minuni și autentica. Icoana a fost binecuvantata, pentru a călători in diferite biserici si manastiri ale Bisericii Ortodoxe.
Vizita amintita in acest articol este parte a unei serii noi de vizite din diferite parohii aflate in estul Statelor Unite, cu care Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe incearca sa va tina la curent, de mai multi ani de zile. "Icoana Maicii Domnului continuă să izvorasca mir parfumat si astazi", a mai confirmat Merrick.

Credincioșii vor avea posibilitatea venerarii icoanei si vor fi unsi cu mir provenit de de la icoana, dupa slujba.

O copie a acestei icoane, în format mai mic, şi mir provenit de la această Icoană a Maicii Domnului Iveron, făcătoare de minuni, direct dn Hawaii, a fost dăruită, prin bunătatea lui Dumnezeu, de către Biserica Ortodoxa din Hawaii, administraţiei Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe, in anul 2010, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.