Primatul Greciei: Vistieria Bisericii Ortodoxe se goleste. Urmeaza 300 de concedieri…

Ieronim al II-lea al Greciei Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a declarat că lipsa de resurse din Biserica Ortodoxă a Greciei va conduce la concedierea a 300 de angajati, in urmatoarele doua luni, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Vistieria Bisericii Greciei se goleste. Acest lucru a fost recunoscut de Arhiepiscopul Ieronim, subliniind, pe un ton dramatic, ca în două luni, în cazul în care nimic nu se schimbă, plata salariilor se va opri, provocând concedierea a 300 de angajați.

"Biserica noastră, în două luni, nu isi mai poate plăti angajații, în cazul în care nu există fondurile necesare, 300 de oameni vor fi concediați și vor fi trimisi in somaj", a spus Arhiepiscopul într-un interviu acordat "TV 100" .

Conform lamuririlor oferite de Întâistătătorul Bisericii din Grecia, deficitul Bisericii se datorează clădirilor sale vacante, clădirilor sale închiriate, unde chiriașii nu-si mai plătesc chiriile, și investitiilor scazute din domeniul bancar. În ceea ce privește "bogăția enormă", a Bisericii, Arhiepiscopul Ieronim a declarat că acesta "este un mare mit, iar ceea ce este tragic este că, în ciuda respingerii noastre, toti par să continue sa sustina ideea", mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.