Sfânta Liturghie Arhierească şi tundere în monahism la Mănăstirea Blănoiu

Tundere in monahism Manastirea Blanoiu 2012In data de 5 august 2012, în Duminica a IX-a după Rusalii, a Înainteprăznuirii Schimbării la Faţă a Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea „Pogorârea Duhului Sfânt”, din satul Blănoiu, comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a tuns în monahism opt surori din soborul de vieţuitoare al mănăstirii.

Tânăra mănăstire de maici din satul vâlcean Blănoiu, târnosită pe data de 16 octombrie 2011, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului împreună cu Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a aflat astăzi în mare sărbătoare.

Obştea mănăstirii, aflată sub păstorirea stareţei Ierusalima Lazari, s-a îmbogăţit cu încă opt maici, prin bunăvoinţa şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhipăstorul Râmnicului, care în cadrul Sfintei Liturghii a săvârşit slujba tunderii în monahism a acestora.

La finalul slujbei, chiriarhul vâlcean a ţinut un cuvânt de învăţătură referitor la viaţa monahală şi importanţa acesteia în dobândirea Împărăţiei cereşti.

La acest eveniment deosebit de la Mănăstirea Blănoiu au participat părinţi călugări de la Mănăstirea Gruiul Lupului în frunte cu Părintele Protosinghel Macarie, stareţul acestei chinovii, Părintele Ioan Comăneci, ctitorul fondator al celor două mănăstirii, şi numeroşi credincioşi din eparhie, dar şi din ţară.

Contributor Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.