Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul la Catedrala Arhiepiscopală

Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul - Catedrala Arhiepiscopala 2012 Biserica Ortodoxă a sărbătorit in data de 20 iulie 2012, pe Sfântul Slăvit Proroc Ilie Tesviteanul. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi şi diaconi în prezența chiriarhului locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

În timpul Sfintei Liturghii, au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru ploaie, aducătoare de roade, ca urmare a secetei prelungite din ultimele săptămâni. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic al Catedralei Arhiepiscopale.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroşii credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie și le-a mulțumit pentru participarea la sfintele slujbe.

Contributor Lacasuri Ortodoxe: Arhid. Cristian-Ioan Cioteanu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.