CONTEXTUL in care a putut avea loc atacul asupra bisericii ortodoxe romanesti din Ierusalim

pietre După modul in care bisericile din Israel, Palestina, Rusia și Europa sunt supuse atacurilor incendiatorilor, "artiștilor" in graffiti și vandalilor, suntem obligati să remarcam faptul că principiile crestine se afla sub tirul evreilor-ortodocsi.

Coloniștii evrei-ortodocși israelieni s-au impus prin ceea ce ei numesc "price tag”, razbunandu-se impotriva creștinilor și musulmanilor din Țara Sfântă, in mod vizibil, prin atacarea bisericilor. Evreii radicali chiar avertizeaza că lacasurile creștine și musulmane de cult vor continua să fie vandalizate sub emblema "price tag", pentru încercările de a impune un stat pe deplin recunoscut palestinian. "Mulți membri ai guvernului Netanyahu doresc sa vada Cisiordania încorporata în totalitate în Israel, ca "Iudeea și Samaria", cu populația arabă de musulmani și creștini expulzata", apreciaza astazi o parte a presei iraniene.

Cea mai recentă forma de vandalism, din partea evreilor, a fost indreptata chiar împotriva unei biserici romanesti, implicand un atac cu pietre asupra Bisericii Ortodoxe Sfantul Gheorghe din Ierusalim. Atacul asupra bisericii l-a facut pe ministrul român de Externe, Titus Corlățean, sa viziteze Israelul. Netanyahu a ridicat suspiciuni privind "implicarea" (dupa cum sustine o parte a presei occidentale) in atacurile asupra bisericii romanesti, prin refuzul de a se întâlni cu ministrul român de externe si de a formula persoanl scuze pentru atacul evreilor.

Cu o săptămână înainte de atacul asupra bisericii românești, vandalii evrei au semnat blasfemii la adresa lui Hristos si a Maicii Domnului, pictate cu spray, pe mănăstirea romano-catolică a Ordinului Franciscan, adiacente Abatiei Adormirii Maicii Domnului de pe Muntele Sionului din Ierusalim. Luna precedentă, vandali evrei au lovit din nou, o pictura cu spray, prin care Iisus era prezentat ca o maimuta, fiind facuta pe zidurile mănăstirii Trappist din Latrun, și au încercat sa incendieze ușa mănăstirii. În februarie, anul trecut, vandalii evrei au scris "Moarte creștinilor" și "Vă vom crucifica", în ebraică, pe o biserică baptistă din Ierusalim.

Când cincisprezece lideri americani ai Bisericii Metodiste, Luterane, Unite a lui Hristos, ai Consiliului Național al Bisericilor, precum și ai altor Biserici au trimis o scrisoare Congresului SUA, prin care SUA era chemata sa reexamineze ajutorul american militar pentru Israel, lobby-ul israelian a izbucnit în furie. Printre corul israelian de condamnare a liderilor creștini s-au aflat Comitetul American Evreiesc, Adunarea Rabinică și Consiliul Evreiesc pentru Afaceri Publice. Cu toate cele ce se intampla, alianța politică neo-conservatoare crestino-evanghelica din Statele Unite continua sa fie pasionata, conform presei americane, de folosirea termenului de "iudeo-creștin", pentru a descrie bazele politice filosofice ale Statelor Unite.

In aceeasi perioada, continua sa se inregistreze si alte atacuri asupra lacasurilor crestine, potrivit televiziunii rusesti de stiri, RT, în Rusia și in Ucraina, grupurile de protest cu legatura FEMEN, rupand cruci si comitand acte de huliganism în interiorul bisericilor. Acest grup ar fi oferit mai multi dolari oricarui ins distrugea o cruce. Au existat raportari de cruci distruse în Rusia și Ucraina. Grupul a filmat o cruce mare ridicată de către Biserica Greco-Catolică Ucraineană, care a fost răsturnata într-un parc din Kiev. Trei rockerite punk de sex feminin, din grupul "Riot Pussy", au fost condamnate pentru huliganism, fiindca au intreprins o demonstrație anti-creștină, plina de blasfemii, in Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Protestatarii FEMEN au deranjat slujbele din Catedrala Sfanta Sofia din Kiev. Activiștii FEMEN au organizat „decapitări” ale președintelui rus, Vladimir Putin, Papei Benedict al XVI-lea și Patriarhului ortodox rus Kirill, organizand, de asemenea, un protest indecent in faimoasa Hagia Sofia din Istanbul. Cu toate acestea, ei susțin că încearcă să emancipeze femeile dominate de bărbați si de instituțiile religioase.

Cert este ca, cu cat mai multi lideri crestini se afla sub astfel de tiruri sustinute, cu atat mai mult crestinii vor deveni mai atenti in relatiile cu celelalte religii.
– in exclusivitate pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.