Oamenii de stiinta au confirmat ca osemintele descoperite in Bulgaria sunt Moastele Sfantului Ioan Botezătorul

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul descoperite in Bulgaria Oamenii de stiinta au descoperit noi dovezi că osemintele descoperite în vara anului 2010, de către arheologi, în pardoseala unei biserici din Bulgaria sunt de fapt moaştele Sfantului Ioan Botezătorul, informeaza in exclusivitate Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Biserica este situata pe insula Sfantul Ioan, din Sozopol. Un fragment din humerus, un fragment din oasele craniului si altul dintr-un dinte au fost descoperite într-un relicvar mic de marmura.

Potrivit datarii realizate de cercetatorii de la Universitatea Oxford, humerusul ne conduce spre primul secol, în acelasi timp alţi cercetători stabilind că ADN-ul din toate oasele aparţin unei aceleiaşi persoane, originara din actualul Orient Mijlociu.

Arheologii bulgari au descoperit in apropierea relicvarului o mica cutie, cu o inscripţie în limba greacă, datata 24 iunie, adică data de Naştere a Sfantului Ioan Botezătorul.

Cercetatorii cred ca Manastirea Sfantul Ioan Botezătorul a primit unele moaşte ale sfântului în secolele V-VI. Moaştele au fost amplasate în pardoseala lacasului ortodox, în timpul construirii acestuia, fiind o dovadă în plus că acestea sunt moaste ale Sfantului Ioan Botezătorul. Un documentar despre descoperirile arheologilor va fi prezentat in curand de National Geographic, mai informeaza in exclusivitate Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.