Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului de la Ostrov, în Budești – Vâlcea (2012)

Pelerinaj in parohia Budesti Credincioşii din localitatea vâlceană Budești, au primit in data de 17 iunie 2012, în Duminica a II-a după Rusalii, „a Sfinţilor Români”, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Evenimentul a fost marcat de săvârşirea Dumnezeieştii Liturghii, în sobor de preoţi şi diaconi şi de prezenţa Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Ostrov.

Adusă cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, de către părinții slujitori Octavian Țăpârlan și Florin Citescu, de la Mănăstirea Ostrov, orașul Călimănești, judeţul Vâlcea, Icoana Maicii Domnului a fost aşezată spre închinare în biserica cu hramul „Sfinţii Voievozi Mihail și Gavriil” din parohia Budești, judeţul Vâlcea.

Programul liturgic al sărbătorii a început de la orele 8,30, cu o Procesiune solemnă cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, pe traseul: Școala Budești – Primăria Budeşti – Biserica parohială „Sfinţii Voievozi Mihail și Gavriil”. De la orele 9,30, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim. După Sfânta Liturghie, părintele Arhimandrit Vartolomeu a rostit un cuvânt de învăţătură în care subliniat învățăturile desprinse din pericopa evanghelică, iar Părintele Arhiepiscop Gherasim l-a felicitat pe părintele Octavian Țăpârlan pentru activitatea pastoral-misionară şi administrativă desfăşurată în cadrul parohiei, conferindu-i titlul onorific de iconom stavrofor.

La final, Ansamblul folcloric de copii „Doina Sâmnicului” al Școlii cu clasele I-VIII Budeşti a susţinut un program artistic de cântece şi dansuri populare tradiţionale româneşti.

Manifestarea a fost inclusă în calendarul sărbătorilor dedicate Zilei Şcolii Generale din Budeşti, cu acest prilej fiind încheiat un parteneriat între Parohia Budeşti şi instituţia de învăţământ. Astfel, cadrele didactice, elevii şi credincioşii din localitatea Budeşti, dar şi din împrejurimi, doritori de trăire spirituală sfântă, au avut bucuria duhovnicească de a se închina la Sfânta Icoană a Maicii Domnului şi de a primi binecuvântare în urma rugăciunilor săvârşite în sfânta biserică pe parcursul sărbătorii.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.