Un teolog filipinez il reinterpretează pe Sfantul Ap. Pavel, in lumina feminismului de astăzi

femeile din Filipine

Conform informatiilor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Baguio City, Filipine, un teolog filipinez a declarat ca, prin recitirea Sfantului Apostol Pavel, prin revizuirea mostenirii precoloniale matriarhale pe care o are Filipine, şi prin asigurarea unui acces mai bun la educaţie pentru fetele şi femeile din aceasta tara, pot fi depasite „secolele de subiectivism şi de opresiune împotriva femeilor de aici”.

"Scrierile lui Pavel au fost foarte criticate pentru simpatia aratată femeilor, dar la relecturare atenta Pavel nu a demonstrat altceva decat ca era de fapt un campion al eliberarii femeilor", a declarat Rev. Alicia Sibaen, in data de 13 iunie 2012, in cadrul unei Adunari Anuale a Femeilor Ecumenice, organizata in nordul Luzon, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.