Festivitate de premiere a elevilor Seminarului Teologic Sfantul Nicolae – Rm. Valcea

Festivitate de premiere a elevilor Seminarului Teologic Sf Nicolae Rm. Valcea 2012 La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfăşurat in data de 20 iunie 2012, festivitatea de încheiere a anului şcolar 2011 – 2012, şi decernarea premiilor elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, care au obţinut rezultate foarte bune şi bune la învăţătură şi purtare, precum şi a laureaţilor la Olimpiada de Religie a Seminariilor Teologice şi la alte concursuri naţionale.

Serbarea a fost precedată de săvârşirea în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” a slujbei de Te Deum de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. După Te Deum, în catedrală a fost prezentat un recital de cântări religioase de către Corala „Canticum” a Seminarului Teologic, condusă de Prof. Gelu Stratulat.

Manifestarea a continuat în Sala de festivităţi „Iosif Episcopul” a Aşezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial, unde în deschidere Pr. Prof. Dr. Nicolae Preoteasa, directorul Seminarului Teologic a prezentat programul întâlnirii, i-a felicitat pe premianţi, după care a urmat festivitatea de premiere a seminariştilor.

Premiile au fost acordate elevilor de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim din partea Eparhiei Râmnicului, şi Prof. Univ. Dr. Remus Grigorescu, Insp. Gen. Adj. la ISJ Vâlcea; acestea au constat în diplome şi cărţi religioase, şi au fost oferite ca mulţumire pentru dragostea şi interesul arătat de elevi pentru studiul Teologiei, dar şi pentru încurajarea pe mai departe spre un progres şcolar şi duhovnicesc.

În finalul manifestării Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Gherasim a mulţumit tinerilor seminarişti pentru rezultatele avute în anul şcolar 2011 – 2012 şi i-a îndemnat pe elevii şi profesorii Seminarului să susţină în continuare, prin munca lor, şcoala teologică de la Râmnic, şcoală cu tradiţie şi cu renume în rândul şcolilor de teologie.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: contributor Arhid. Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.