Biserica ortodoxă romaneasca Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Verona a primit un teren de 5080 mp

teren Biserica Sf Ilie Verona Marți, 29 mai 2012, la ora 15:00, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (Via Adreatina 1741, Roma), s-a desfășurat ceremonia de semnare a actului de donație din partea Statului Român a unui teren pentru construirea unei biserici ortodoxe în orașul Verona.

Documentul a fost semnat de domnul Radu Dobre, Consulul General al României la Trieste, pentru Statul Român și, respectiv, de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, pentru Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Terenul de la Verona, care a trecut astfel in patrimoniul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și va fi în folosința Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, este situat în Viale Andrea Palladio (Verona) și are suprafața de 5080 metri pătrați. El va fi utilizat pentru construirea unei biserici ortodoxe române și a unui centru cultural-social destinat tuturor credincioșilor parohiei din Verona. Resursele financiare legate de achiziționarea și donația terenului au fost asigurate de către Parohia Ortodoxă Română din Verona. Semnarea actului de donație este etapa finală a unui proiect de colaborare între Episcopia Ortodoxa Română a Italiei, autoritățile române și Primăria orașului Verona.

Ceremonia s-a bucurat și de prezența doamnei Adina Lovin, însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Republica Italiană, precum și a altor reprezentanți ai Ministerului de Externe, conform unui anunt al Departamentului de Informare si Mass media al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.