Intoarcerea lui Rowan Williams catre mediul academic marchează o cariera de savant

arhiepiscop de Canterbury

Decizia lui Rowan Williams "de a demisiona din funcţia de Arhiepiscop de Canterbury şi de a accepta o poziţie in cadrul Universitatii Cambridge, reprezintă o tendita de indepartare de controversele Comunitatii Anglicane şi de întoarcere catre mediul academic pe care l-a îmbrăţişat dintotdeauna remarcabilul teolog, savant şi poet, în întreaga sa cariera.

Williams este un savant al teologiei Bisericii timpurii, cunoscute sub numele de teologia Sfinţilor Părinţi, şi al istoriei spiritualităţii creştine. Studiile sale de doctorat s-au axat pe Vladimir Lossky, un proeminent teolog din sec. al XX-lea, din Biserica Ortodoxă Rusă.

Williams şi-a exprimat des opiniile privind problemele sociale liberale, participand la demonstraţiile anti-nucleare şi si-a exprimat opiniile vizavi de homosexualitatea progresiva şi Biblie, demonstrand opinii ortodoxe fata de Creştinism.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.