Intalnire intre Patriarhul Bartolomeu I si seful opoziţiei turce, Kemal Kilicdaroglu

kemal kiricdaloglu si Bartolomeu I 2012 Preşedintele Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kilicdaroglu, in cadrul contactelor sale pe care urmareste sa le aiba cu minorităţile religioase din Turcia, l-a invitat zilele trecute pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I la un dineu.

Patriarhul, însoţit de Mitropolitul Apostolos de Derkon, a subliniat puternic, cu aceasta ocazie, faptul ca nu doreste „să fie văzut în această ţară ca cetăţean de categoria a doua", revizuind si diverse aspecte de interes pentru Patriarhie, printre care si necesitatea redeschiderii Şcolii de Teologie din Halki.

Preşedintele Kemal Kilicdaroglu, în discursul său de bun venit, si-a exprimat bucuria pentru aceasta întâlnire, precizând că toti cetatenii ar putea trăi în armonie şi in pace în ţară, indiferent de diferenţele culturale şi religioase.

În ceea ce priveşte Şcoala de Teologie din Halki, el a subliniat că, in masura in care aceasta va fi dorinta guvernului, ea va primi aprobare din partea partidului său.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.