Creştinii din SUA spera intr-o “primăvară ecumenica”

Bisericile crestine impreuna SUA sigla De ani de zile, militantii pentru o mai mare unitate între Bisericile creştine continua sa vorbeasca despre o "iarnă ecumenică.

Dar acum, la 10 ani după ce liderii au făcut primii paşi in fondarea unui grup mai larg intitulat "Bisericile Creştine Împreună în Statele Unite ale Americii", unii speră că Bisericile din SUA ar putea intra într-un nou sezon, al relaţiilor mai strânse.

La o întâlnire recentă in Memphis, Tennessee, 85 de creştini – catolici, protestanţi şi ortodocşi, albi şi de culoare, au organizat pelerinajele in locurile istorice ale mişcării pentru drepturi civile. Ei au mai lucrat, de asemenea, la planuri destinate dezvoltarii proiectelor de combatere a sărăciei.

"Mi-ar placea sa cred ca va fi o primavara ecumenica, desi incă nu putem şti ce va fi mai departe", a spus Rev. Stephen J. Sidorak Jr., lider ecumenic al Bisericii Metodiste Unite. "Cred că există potenţial pentru ca mişcarea ecumenică să fie mai vie decât a fost ea vreodată".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.