Consiliul Bisericilor a adus un omagiu celor ce au supravieţuit accidentului nuclear din Japonia

Centrala Nucleara Daiichi din Fukushima

Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Geneva, cu ocazia primei comemorari a accidentului nuclear din 11 martie 2011 din Japonia, Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) si-a exprimat solidaritatea cu victimele acestuia şi a încurajat guvernele să ia măsuri pentru a evita astfel de tragedii în viitor.

Cutremurul cu magnitudinea de 9.0 grade şi tsunami-ul din data de 11 martie au dus la distrugerea centralei nucleare Daiichi din Fukushima, expunand populatia unei zone cu intense radiatii, si a dus la uciderea mai multor muncitori din uzina si la fortarea a mai mult de 100.000 de oameni de a-si abandona propriile case, se arata intr-un comunicat al CMB cu sediul la Geneva.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.